Sladký kryštálový cukor


Obľúbený kryštálový cukor máme takmer v každej slovenskej domácnosti. Kryštálový cukor sa používa ako sladidlo do čaju, kávy ale tiež aj na varenie alebo pečenie sladkých dobrôt. Málokto si vie bez neho predstaviť život. Niekto si ho pritom dopraje pravidelne a každý deň, iní iba z času načas. Kryštálový cukor sa vyrába z cukrovej repy, čo je rastlina dlhá približne dva metre a je bohatá na sacharózu. Cukrová repa sa pestuje v Indii, Brazílii alebo v neďalekom Španielsku.

cukr

Kryštálový cukor v kuchyni

Kryštálový cukor väčšina z nás používa ako sladidlo, avšak kryštálový cukor sa dá použiť napríklad aj na zaváranie namiesto želírovacieho cukru. V kryštálovom cukre je o niečo menej konzervantov, tak Váš doma pripravený kompót alebo džem bude chutiť ešte väčšmi. Jedna alebo dve lyžičky kryštálového cukru dodajú tiež lahodnejšiu chuť ovocnému či bylinkovému čaju alebo káve. Kryštálový cukor sa tiež výborne hodí do koláčov, sladkých tort alebo vanilkových či čokoládových plniek. Využitie kryštálového cukru je v kuchyni skutočne všestranné.

Kryštálový cukor patrí na Slovensku medzi najdostupnejšie cukry. Nájdeme ho v každom supermarkete aj menšom obchodíku. Jeho cena za kilogram sa síce líši od daného obchodu, avšak väčšinou je veľmi priaznivá. V porovnaní s napríklad trstinovým, BIO cukrom alebo ovocným cukrom je najmenšia. Kvalita kryštálového cukru od spoločnosti Korunný cukor, s. r. o je navyše aj na vysokej úrovni.

Balenie kryštálového cukru

Kryštálový cukor býva zväčša zabalený do jedno praktických kilových papierových balení. Kryštálový cukor po prinesení domov z obchodu je vhodné dať na chladné a suché miesto, aby zbytočne nezvlhol. Tak sa zabráni tvorbe nepríjemných hrudiek. Na trhu je však kryštálový cukor zabalený do malých približne 5 gramových balení. Takéto balenie kryštálového cukru sa výborne hodí do reštaurácií, kaviarní alebo pohostinstiev. Pretože zákazníci majú svoje obľúbené sladidlo po ruke v praktickom a hygienickom balení. Kryštálový cukor býva tiež rafinovane upravený, tak aby držal pokope v tvare kocky. Tak si konzumenti kryštálového cukru osladia kávu či čaj raz dva aj bez použitia lyžičky. Túto variantu cukru obľubujú aj deti, pretože s takýmto cukrom je viacej zábavy.

cukry

Kvalitný kryštálový cukor prináša do slovenských cukorničiek Korunný cukor, s. r. o., ktorý má s výrobou cukrov dlhodobé skúsenosti. Okrem kryštálového cukru prináša aj trstinový cukor, BIO cukor, želírovací cukor, hroznový či ovocný cukor, práškový cukor a podobne. S cukrami od tejto spoločnosti si osladíte život každý deň.   

Sladký kryštálový cukor
5 (100%)2